Kancelárske priestory spoločnosti VEGO MARKETING, Banská Bystrica

with Nekomentované

Návrh interiéru pre spoločnosť VEGO MARKETING bol pripravovaný v procese návrhu rekonštrukcie budovy z 50-tych rokov, ktorú spoločnosť zakúpila a plánuje sem presťahovať sídlo firmy. Spoločnosť má v súčasnosti 6 zamestnancov, no plánuje sa v budúcnosti rozširovať, na čo bol kladený dôraz aj v návrhu. Zadaním investora bolo navrhnúť čistý svetlý moderný interiér, ktorý bude prezentovať mladú ambicióznu firmu a jej zamestnancov.

Budova sa nachádzala v pôvodnom stave. Bolo potrebné vyčistiť dispozíciu a presvetliť priestory. Pre potreby spoločnosti vznikli tri samostatné kancelárie, zasadačka, vstupné priestory s recepciou a oddychovou časťou a zázemie pre zamestnancov.

Foto – pôvodný stav

 

Pri vstupe do priestorov návštevníkov privíta betónový recepčný pult s odliatym logom firmy. Oddychová časť je určená pre zamestnancov, ale tiež môže poslúžiť na čakanie návštevníkov či ako detský kútik. Svetlý priestor s drevenými prvkami oživuje vegetačná stena. Za recepčným pultom sa nachádza zasadačka pre väčšie stretnutia s klientmi. Kapacita zasadačky je cca 10 ľudí. Vzhľadom na nízky počet zamestnancov a priateľskú atmosféru vo firme sme zvolili presklenú stenu zasadačky, ktorá ju oddeľuje od vstupných priestorov. Presklená stena priestoru pridala prirodzené denné svetlo a opticky ho zväčšuje.

Požiadavkou majiteľa bolo vytvorenie jeho samostatnej kancelárie v miestnosti s pôvodným balkónom. Kancelária má slúžiť pre menšie stretnutie s obchodnými partnermi. V návrhu sme vytvorili drevenú stenu so skrytým úložným systémom a prepojením s kanceláriou zamestnancov, ktoré v prípade potreby urýchli majiteľovi jednanie so zamestnancami.

Kancelária pre zamestnancov je určená pre 2 až 3 osoby. Dôraz bol kladený na množstvo úložného priestoru pre uskladnenie projektov, ktoré netvoria len šanóny. V kancelárii sa nachádza „deliaca stena“, ktorú tvoria natiahnuté lanká od stropu po podlahu. Tento dizajnový prvok slúži na pocitové oddelenie pracovných miest, ale aj na vešanie poznámok a odkazov.

Treťou kanceláriou je miestnosť určená pre ekonómky spoločnosti. Samostatná kancelária má kapacitu 2-4 pracovných miest.

V rámci návrhu sme riešili aj zázemie pre zamestnancov, ktoré sa nachádza za „zelenou stenou“. Zázemie tvorí úložný priestor, samostatné wc, kúpelňa so sprchovým kútom a kuchynka.

Práca s moderným a rozhľadeným investorom architekta vždy poteší a tak to bolo aj v tomto prípade. Aj zo starej zanedbanej budovy, môže po kvalitnej rekonštrukcii vzniknúť moderné reprezentatívne sídlo pre spoločnosť.

Recepcia

Zasadačka

Kancelária riaditeľa spoločnosti

Kancelária kreatívnych zamestnancov

Kancelárie pre ekonómky

Kuchynka

Hygienické zázemie

Spolupráca:

Ing. arch. Rado Krajňák
Ing. arch. Martin Rajčan

Vizualizácie:

Ing. arch. Rado Krajňák